Page 3 of 3

PostPosted: Thu Dec 06, 2012 8:30 am
by pico
otazka bola kto pouziva 3 a 4 kanal
nie kto ho zneuziva na napajanie PT bleh.gif
bo to asi vsetci co maju 3ch radio
usetris jeden Y-kabel

PostPosted: Thu Dec 06, 2012 11:52 pm
by Jurkooo19
Ja na svetla bleh.gif

PostPosted: Fri Jan 11, 2013 7:56 pm
by dudo88
zaujimava r/c suprava za zaujimavu cenu pre milovnikov dotykovych display-ov cap.gif


Image

PostPosted: Sat Oct 05, 2013 10:55 pm
by dudo88
tak som uvazoval o tych mojich servach , ked mi tak nahle zlyhali 2ks savox + 1ks Losi , ze ci to naozaj nemoze byt problem tej novej r/c supravy .
pozeral som na stranke "vyrobcu" parametre prijimaca a pisu tam ze jeho napajacie napatie ma byt od 4,5V do 6V ale ja mam 2S Lipo teda teoreticky 7,4-8,4V , ze ci kvoli tomu to nejako nemohlo sposobit chybu serv .
totiz ked som teraz doma testoval savox 2ks na spektrum dx3 tak som mal pocit ze funguju normalne , aj som ich zatazoval , jedno sa hrialo trosku viac ako druhe ale fungovali , aj 1ks Losi servo , tak isto fungovalo . hmmm.gif

PostPosted: Sun Oct 06, 2013 7:31 am
by igas
Ak si mal len HV servá, tak by to nemal byť problém.
V príjmači je napäťový regulátor len pre napájanie samotného prijímača. Do serva len prúd prechádza cez paralelne spojené konektory (čiže napätie 7,4V).
Ja ale pre istotu (aby som náhodou neodpálil prijímač, ktorý má doporučené napätie od 4,5 do 6V) používam aj externý regulátor napätia z HK.
A ešte kvôli lepšej priepustnosti prúdu pre servo riadenia, ktoré má momentálne špičky až 8A, používam priame napájanie t.j. živý vodič ide priamo z vypínača (nie cez prijímačové konektory).
...a zatiaľ NO PROBLEM... animatedwink.gif
cap.gif

PostPosted: Sun Oct 06, 2013 2:53 pm
by Miňo
podľa mňa ak máš napajacie nap. prijimaca do 6V a ty ho napajas z Lipo 2S tak to urcite nemoze dobre fungovat (az sa cudujem ze si ho uz neodpalil), Existuje regulator nap. zo 7,4V na 5V tak ho predrad pred prijimac a bude pokoj, skusim ho vyhladat

PostPosted: Sun Oct 06, 2013 3:00 pm
by Miňo

PostPosted: Sun Oct 06, 2013 5:17 pm
by dudo88
som tam dal naspat spektrum dx3 , aj tak na tej gt3c nieje timer

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 9:50 pm
by rado1234
dudo teoreticky ti moze servo na plyne odchadzat kvoli tomu kusku plosaku ktory si tam dorobil.Ma zabranit aby sa nehybalo servo ale tym padom servo tlaci vecsi prud ked je v krajnej polohe a pretazuje sa. Skus ho vybrat alebo si nastav endpoint na vysielacke aby neslo zbytocne velkej zataze

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 5:45 am
by dudo88
brzdu som mal vzdy nastavenu len tak akurat aby to trochu brzdilo , nemal som ju natvrdo . PS : iba jedna zavada serva bola ze by servo zhorelo alebo sa nieco odpalilo (to bolo male servo v CZ a to bola brutalna horucava ) , inak vzdy nejaka ina porucha . hmmm.gif